Drie locaties in beeld voor OV-hub Gemert-zuid

Voor een toekomstige OV-hub (bushalte) aan de zuidzijde van Gemert zijn drie locaties in beeld. Het gaat om evenemententerrein De Schabbert, het grasland bij de kruising Heuvel/Broekstraat en de bestaande bushalte aan de West-Om/Heuvel.

Gemeente Gemert-Bakel gaat samen met provincie, vervoerders, omwonenden en andere belanghebbenden bekijken wat de meest geschikte plek is voor zo’n snelle overstapplek. Volgens wethouder Hanneke Coppens wordt daarvoor op korte termijn een verkennend onderzoek opgestart. Het streven is om de studie voor de zomer af te ronden, zodat er in september 2024 een raadsbesluit genomen kan worden. Een ontwerp wordt pas uitgewerkt als de locatie door de gemeenteraad is vastgesteld.

Een OV-hub is een centraal gelegen knooppunt waar verschillende vervoersvormen samenkomen. Je kunt er gemakkelijk te voet, met de rolstoel, met de fiets, met de auto of taxi en met de ov-bus komen en eenvoudig en snel op een ander vervoermiddel overstappen.

Op termijn zou er ook een tweede permanente OV-hub aan de noordzijde van Gemert moeten komen. Daarvoor is het oog gevallen op het gebied Deel-Groenesteeg, waar in de toekomst honderden nieuwe woningen worden gebouwd.

Aan de Handelseweg in Gemert-Noord, tegenover Time Out/NXT is al een tijdelijke OV-hub ingericht.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties