Drukke aprilmaand voor Sint Jorisgilde gemert

April is traditioneel een drukke maand bij het Gemertse Sint Jorisgilde. Die maand begon eigenlijk al op paaszaterdag 30 maart, toen de gildebroeders een vendelgroet brachten aan koning Cor Opsteen en zijn partner Maria in Handel, tijdens hun gouden huwelijksfeest.

Op woensdag 3 april vierde het Sint Jorisgilde de buitencomparitie bij Dientje. Op zondag 7 april gaat een delegatie naar de afscheidsmis van pater Candido. Op zaterdag 13 april volgt het Verzuuken. Op zaterdag 20 april is vervolgens het jaarlijkse hoogtepunt van de Rooie Gildebroeders; de optrekdag. Op zondag 21 april neemt het Sint Jorisgilde deel aan de historische optocht. Alles bij elkaar een hele reeks van activiteiten waar alle gildebroeders graag aan deelnemen.

Dit jaar huldigt het Sint Jorisgilde negen jubilarissen. Kapitein Joan van der Ligt is 12,5 jaar lid. De dochters van Wim en Thea van de Vossenberg, Lianne, Thera, Nancy met schoonzoon Peter Poboreki, zijn 25 jaar lid. José van den Eijnde – van den Elsen is 40 jaar lid. Gouden Wim van den Boom is 50 jaar lid en als kers op de taart worden 60 gildejaren gevierd met Thea van de Vossenberg – Hubers. Een mooie huldiging staat hen te wachten, maar ze moeten nog even wachten.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties