Een leuke (en nuttige) zomervakantie

Het is weer zomervakantie. Dat betekent zes weken geen school! Toch leert je kind van alles in de vakantie. Veel buiten spelen, nieuwe vrienden maken en op z’n tijd zich vervelen.

De meeste kinderen spelen graag buiten. Thuis of op het vakantieadres. Gezonde buitenlucht, actief spelen gaat overgewicht tegen en de lichamelijke motoriek van je kind blijft zich ontwikkelen. Samenspelen met (vakantie)vriendjes maakt je kind ook sociaal sterker.

Nieuwe vrienden maken

Tijdens de vakantie ontstaan vaak nieuwe vriendschappen. Voor sommige kinderen is het ook soms lastig om nieuwe vrienden te maken in een andere omgeving. Geef je kind dan tips om iets te gaan ondernemen, maar neem het initiatief niet over.

Vervelen

Met al die vrije dagen, zal je kind zich ongetwijfeld eens vervelen. Dat hoort erbij, en is helemaal niet zo vervelend als je misschien denkt. Verveling helpt kinderen namelijk om zelf oplossingen te verzinnen. Als ouder kun je dat stimuleren. Benoem het gevoel en stel vragen in plaats van meteen met een oplossing te komen. Wat wil je doen? En wat heb je daarvoor nodig? Doe verder af en toe iets leuks alleen met je kind, zonder andere gezinsleden. Kinderen waarderen die speciale aandacht. Bovendien vragen ze dan minder negatieve aandacht op de momenten dat ze zich vervelen.

Fijne vakantie!

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties