Een sporthal vol stapelbedden

Men is druk bezig met stapelbedden in elkaar te schroeven en matrassen naar binnen te brengen. Er is een tent aangebouwd waarin douche-units staan. In de loop van vrijdag 22 december zullen de eerste vluchtelingen arriveren bij de noodopvang in de sporthal in Bakel.

Maximaal 150 vluchtelingen worden voor maximaal een maand ondergebracht in het complex. Zij slapen in stapelbedden die in de grote hal worden opgesteld. De kleinere hal van Musis Sacrum wordt de eetruimte. Een Gemert-Bakelse cateraar gaat de maaltijden verzorgen.

De tijdelijke inrichting is functioneel. Het is geen luxehotel, maar het is schoon, warm en droog. De vluchtelingen die vanuit Ter Apel naar Bakel overgebracht worden, hoeven de Kerstdagen dus niet buiten door te brengen. Maria’s en Jozefs uit allerlei landen hoeven niet in een stal.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat de opvang van vluchtelingen in Nederland regelt, betaalt alle kosten die gemaakt moeten worden voor de tijdelijke inrichting en het gebruik van de crisisnoodopvang. Het drukt dus niet op de gemeentelijke begroting.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties