Einde aan dagopvang De Ontmoeting in Handel

Financiële problemen hebben een einde gemaakt aan de in natuurcentrum De Specht gevestigde dagopvang De Ontmoeting in Handel. Het opvangen van oudere dorpsbewoners die daar vanuit sociaal oogpunt behoefte aan hadden of met een zorgindicatie bleek niet rendabel te maken.

Gelukkig is er nu wel een clubje vrijwilligers dat de opvang gedeeltelijk voortzet, maar er kunnen nu geen mensen meer worden opgevangen die een zorgindicatie hebben. Daar zijn ook professionele zorgverleners voor nodig en die zijn er nu niet meer.

De Ontmoeting in Handel ging een jaar of tien geleden van start. Doel was om in eigen dorp opvang te bieden aan ouderen met bijvoorbeeld dementie. Die kwamen in aanmerking voor door de ziektekostenverzekering bekostigde zorg. Daarnaast waren ook oudere dorpsbewoners welkom die vanuit sociaal oogpunt en tegen een bescheiden eigen bijdrage gebruik wilden maken van die opvang.

De laatste jaren bleek het financieel echter steeds minder haalbaar. Er is gezocht naar een andere financieringsvorm. Daar wilde het gemeentebestuur niet aan meewerken. Professionele opvang van mensen zonder zorgindicatie zou per jaar iets meer dan een ton gaan kosten. Dat geld was niet zo maar voorhanden.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties