Beëdiging nieuwe militairen in Gemert

Op 28 maart vinden er achtereenvolgend twee militaire ceremonies plaats in het centrum van Gemert. Op die dag wisselt het Korps Luchtdoelartillerie van commandant én leggen nieuwe militairen van de kazerne in Vredepeel hun eed of belofte van trouw af. Het geheel vindt plaats voor het gemeentehuis Gemert-Bakel op het Ridderplein in Gemert. Tussen 13:00 en 15:30 uur bent u als bewoner van Gemert-Bakel van harte welkom hierbij aanwezig te zijn om uw waardering te tonen en de nieuwe militairen te verwelkomen.

Naast de overdracht van de korpscommandant verwelkomt de kazerne in Vredepeel ook veel nieuwe militairen. Zij zijn hard nodig om de Nederlandse luchtverdediging te versterken. Nieuwe militairen leggen een eed of belofte af. Hierin zweren of beloven ze trouw aan de grondwet, het vaderland en de koning.

Rondom het centrum van Gemert kan gedurende 09.00 uur en 16.00 uur verkeershinder ontstaan door een veelvoud van busverkeer en ander vervoer. Op het Ridderplein voor het gemeentehuis van Gemert-Bakel zal een paradeplaats worden ingericht voor het uitvoeren van de militaire ceremonies.

The event is finished.