Jaarlijkse Dodenherdenkingin de St Janskerk en op het Ridderplein.

Zaterdag 4 mei staan we weer stil bij de slachtoffers van WO2: de militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Het thema dit jaar is “Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid”. Het herdenken van de tweede wereldoorlog en het vieren van de bevrijding is ieder jaar belangrijk : het terugkijken naar de verschrikkingen van de oorlog, de rechtsongelijkheid ,de militaire strijd, het verzet. En om vooruit te kijken: hoe zorgen we ervoor dat dit niet weer gebeurt.

De herdenking in de kerk start met het Sint Willibrordusgilde om 19.00 uur. Iedereen is daarbij van harte welkom. Er is een welkomstwoord door Mevr. Franssen, de voorzitter van het 4 mei comité. De muziekvereniging Elsendorp zal voor de muzikale omlijsting zorg dragen. Er worden enkele gedichten voorgedragen en er zal een toespraak worden gehouden door de Hr. Heemels van de oorlogsbegraafplaats Ysselstein. Na de bijeenkomst in de kerk zal de herdenking worden voortgezet op het Ridderplein. Na de stille tocht van kerk naar het Ridderplein zal er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen worden ter nagedachtenis. Daarna volgt een welkom door de voorzitter van het 4 mei comité ,gevolgd door een toespraak van onze burgemeester de Hr. M. van Veen.

Na deze toespraak volgt er de kranslegging en een bloemenhulde voor het monument .De Firebrigade Pipes & drums zal de herdenking afsluiten. Iedereen is na afloop welkom in het Gemeentehuis om wat na te praten en een kopje koffie of thee te drinken. Ook u bent van harte welkom. Het 4 mei comité roept op tot het halfstok hangen van de nationale driekleur op de avond van 4 mei van 18.00 uur tot zonsondergang.

The event is finished.