Vastenproject 2024 Parochie H. Willibrordus

Onderwijs voor kinderen in de Centraal Afrikaanse Republiek. Tijdens de Vastenperiode in dit jaar 2024 richt onze parochie zich gedurende 3 jaar op een project van de Paters van de Heilige Geest. Het is een project in Mobaye in de Centraal Afrikaanse Republiek. Al vele jaren werken de paters van de Heilige Geest aan dit project. Waar richt dit project zich op? Aanvankelijk was het project gericht op de vele weeskinderen in deze streek. Ondertussen is het project niet enkel meer voor weeskinderen bestemd, maar voor alle kinderen die vanwege de bestaande armoede hulp nodig hebben.

Wij hebben nu twee katholieke scholen in Mobaye.
1). De basisschool Antoine Marie Maanicus (kleuterschool en de zes klassen daarop aansluitend).
2). De tweede school is een College techniek met de naam “Jacques Laval”.

Deze school techniek heeft 4 klassen na de lager school. In 2021 hebben een dertigtal leerlingen na het vierde jaar voor het eerst het officiële diploma van die opleiding (Middelbare school) uitgereikt gekregen.

De vastenzakjes kunt u inleveren op maandag 25 maart, woensdag 27 maart en vrijdag 5 april tussen 14.30 uur en 16.00 uur op de pastorie of de brievenbus, Kerkstraat 2 in Gemert. U kunt de zakjes ook inleveren bij damesmode Boetiek Monique, Kerkstraat 7 in Gemert.

The event is finished.