Fiets jij al wekelijks naar Eindhoven?

Veel mensen pendelen dagelijks met de auto tussen Gemert en Eindhoven. Door het aanbieden van goede en veilige fietsvoorzieningen ontstaat een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Een snelfietsroute Gemert-Laarbeek-Nuenen-Eindhoven maakt fietsen over grote afstanden extra aantrekkelijk, vooral voor het woon-werkverkeer, wat de druk op onder andere de N615 helpt verminderen. Om de snelfietsroute tussen Gemert en Eindhoven (Berenkuil) een succes te laten worden is het nodig dat gemeenten en provincie eerst de optimale route kiezen.

Wat bedoelen we met een ‘snelfietsroute’ en voor wie is die bedoeld? 

De snelfietsroute is bedoeld voor het verbinden van de kernen tussen Gemert en Eindhoven (dus Beek en Donk, Lieshout, Aarle-Rixtel, Gerwen). Een snelfietsroute is een directe, comfortabele fietsverbinding met weinig obstakels, die ervoor zorgt dat je vlot op je bestemming aankomt. Het gaat er niet om dat je hard fietst op een snelfietsroute, maar dat je gemakkelijk door kunt fietsen. Of je nu op een gewone stadsfiets, e-bike, e-step of bakfiets rijdt. Er worden meer e-bikes verkocht en ingezet voor woon-werkverkeer. Dat maakt fietsen over langere afstanden aantrekkelijker. Fietsers hebben op een snelfietsroute zoveel mogelijk voorrang en weinig hinder van ander verkeer.

De snelfietsroute is een gezamenlijk project van provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven, gemeente Nuenen, gemeente Laarbeek en gemeente Gemert-Bakel. 

Inloopbijeenkomst

Wij attenderen je op de inloopbijeenkomst op 18 september in Lieshout, waar je wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

Datum: maandag 18 september, tijd: 18:30 – 20:00 uur

Adres: Grotenhof 2, 5737 CB Lieshout (dorpshuis)

Stel je vragen en ga in gesprek met de leden van de ambtelijke projectgroep en adviseurs van TAUW. De bijeenkomst is openbaar en je hoeft je niet vooraf aan te melden.


Fiets jij al wekelijks naar Eindhoven en wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van de fietsroute Gemert-Eindhoven? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op de website: www.gemert-bakel.nl/snelfietsroute-eindhoven-gemert

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties