Foto’s uit vervlogen tijden

Op zaterdag 24 en zondag 25 februari presenteert Heemkundekring D’n Blikken Emmer in  het Ripse kerkgebouw honderden foto’s uit vervlogen tijden. Foto’s van vóór en tijdens de ontginning maar ook van bos- en landarbeiders die het dorp verwezenlijkten met noeste arbeid op woeste grond. Ook afbeeldingen van De Rips toen er nog winkels, cafés, Boerenbond, Boerenleenbank, voormalige kerk, school en een postkantoor in ons dorp waren.

Op deze tentoonstelling kunnen bezoekers nog eens terugkijken hoe in vroegere tijden De Rips eruit zag tijdens diverse gebeurtenissen, zoals priesterwijdingen en 50-jarige huwelijken. Alle foto’s zijn genummerd en bij diversen staan namen en/of nummers ingevuld. Er liggen lijsten klaar waarop elke bezoeker ontbrekende namen of verbeteringen in kan vullen. Kijk ook hoe De Rips eruit zag met de inmiddels verdwenen verenigingen en organisaties. Wat is De Rips toch veel veranderd, zal menige keer gehoord worden. 
Daarnaast wordt een grote kaart van Nederland getoond met de gemerkte plaatsen waar alle Ripse pioniers tot 1950 vandaan kwamen. Op lijsten staan hun geboorteplaatsen vermeld en vanuit welke plaats en wanneer, hij en zij naar welk adres in De Rips verhuisden.
Verder zal er ook aandacht worden besteed aan het kadaster en kadasterkaarten. Er is op de expositiedagen een deskundige aanwezig die alles kan vertellen over welke inzichten de kadasterkaarten met betrekking tot Bakel, Milheeze en De Rips kunnen geven.
Ook worden de laatste boeken ‘100 Jaar De Rips’ nog te koop aangeboden voor € 30,=.

Locatie Kerk:  Heilige Margaretha Maria Alacoque, Meester Hertsigstraat 1  in De Rips
De tentoonstelling is open op zaterdag 24 februari van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag 25 februari van 11.00 tot 16.00 uur.
De toegang is  gratis en bij vragen kunt u bellen 0623901706

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties