Franca van de Laar is Bakelse Bakelnaar

Zaterdag aan het eind van het Winterconcert van Musis Sacrum werd Franca van de Laar tot haar grote verrassing naar voren geroepen en gehuldigd als Bakelse Bakelnaar.

Franca is in Bakel bekend om de diverse rollen die ze speelt binnen de dorpsgemeenschap. Zo is ze sinds twee jaar voorzitter van De Zonnebloem afdeling Bakel Milheeze De Rips. Tot voor enkele weken was ze ook actief bij Bospark Bakel, met name rond het kabouterbos.

Maar haar grootste verdiensten liggen bij Musis Sacrum, waar ze al tientallen jaren van vaste waarde is. Dat ze uitgerekend bij het Winterconcert van die Bakelse muziekvereniging verrast werd, was dan ook geen toeval. Van de Laar wordt ook wel de moeder van de Twirl-dames genoemd, waarvoor ze zich al sinds 1991 inzet. Names de twirl-groep (voorheen de majorettes) zat ze ook ruim 25 jaar in het bestuur. Verder was ze actief in diverse commissies van Musis Sacrum. Zo was ze betrokken bij de jaarlijkse oliebollenactie, zat ze in de uniformcommissie en kan en kon de jubileumcommissie op haar inzet rekenen. Dankzij haar betrokkenheid werd ze in 2017 al benoemd tot erelid van Musis Sacrum. Een jaar eerder, in 2016 mocht Van de Laar zelfs een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen.

Maar deze onderscheiding vindt Franca nog het meest waardevol, omdat er door Bakelse mensen zelf gestemd is!

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties