Francien Bergmans-Vriens (77) uit Bakel overleden

Stichting Kindervakantiewerk Bakel heeft de ‘moeder’ verloren. Francien Bergmans was al 50 jaar als vrijwilliger in de werkgroep van Stichting Kindervakantiewerk Bakel bezig en laat een grote leegte achter. Dat geldt ook voor de vlooienmarkt in Bakel, het Boerenbondsmuseum in Gemert, de dagbesteding de Roek (dementerende ouderen) en het Boakels Triduüm (ziekentriduüm) waar ze ook erg gemist zal worden. Verder is ze onder andere jaren oppasmoeder op de basisschool De Bakelaar en verkeersbrigadier geweest.

Francien heeft voor haar inzet in 2006 een koninklijke onderscheiding gekregen en werd in 2020 uitgeroepen tot Bakelse Bakelnaar, een onderscheiding waar ze erg blij mee was. Francien leed sinds vier jaar aan non-hodgkin, lymfeklierkanker, die met chemo lange tijd goed stabiel bleef. Maar begin april werd ze erg ziek. Daar herstelde ze maar niet van, dinsdag 8 augustus overleed ze in de hospice in haar dorp.

Sinds 1999 was Francien weduwe van Jan Bergmans; ze laat twee dochters, Rian en Lizet, en vier kleinkinderen na. Op maandag 14 augustus wordt vanaf 10.30 uur afscheid van haar genomen in het Brummelhuis aan het Sint Willibrordusplantsoen in Deurne.

Bron: Eindhovens Dagblad en Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties