Geldzorgen Gemert-Bakel nemen toe

De geldzorgen van Gemert-Bakel nemen met de dag toe door landelijke regels. De vier partijen die samen een nieuw kabinet denken te gaan vormen – PVV, BBB, NSC en VVD – zijn er ook vaag over wat de gemeenten vanuit Den Haag zouden krijgen.

Het uitblijven van duidelijkheid zorgt er volgens wethouder Willeke van Zeeland (CDA) voor dat er in Gemert-Bakel niet tot nauwelijks nieuwe structurele maatregelen kunnen worden genomen die geld kosten. Om de gemeentelijke belastingen niet te laten stijgen wordt de onroerendezaakbelasting alleen met het inflatiepercentage van 2,2% verhoogd. De rioolrechten stijgen in 2025 opnieuw en wel met 7,4%.

Over het boekjaar 2023 heeft het Gemert-Bakelse college een bedrag overgehouden van 6,1 miljoen euro: uitgaven die wel begroot worden maar waaraan geen geld is uitgegeven. Die zes miljoen euro willen B en W in de gemeentelijke spaarpot stoppen, waarin dan een bedrag van 40 miljoen euro komt te zitten. Een deel van dat geld kan dan gebruikt worden  voor de toekomstige begrotingstekorten op te vangen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties