Gemert wil opheldering provincie over compensatie kasteelheer

De bouwplannen van kasteeleigenaar BL Huisvesting blijven de gemoederen in Gemert danig bezighouden. Het gemeentebestuur gaat om opheldering vragen over de ruimhartige tegemoetkoming van het provinciebestuur aan de projectontwikkelaar.

Bij drie oppositiepartijen – Sociaal Gemert-Bakel, D66 en Politiek Op Inhoud – bestaat al langer grote onrust over de compensatie vanuit ‘s-Hertogenbosch. Wethouder Hanneke Coppens (CDA) zegt hen nu toe dat er inderdaad om duidelijkheid gevraagd wordt over de financiële details. Ze treedt in overleg met Gedeputeerde Staten en de stichting Ruimte voor Ruimte, belooft ze.

Kern van de kwestie is dat de provincie een streep heeft gezet door het plan van BL Huisvesting om 36 appartementen te bouwen op een grasveld bij het Gemertse kasteel. De bouw daarvan zou ten koste gaan van de cultuur-historische waarde van dit Rijksmonument. Als compensatie hiervoor mag projectontwikkelaar Bas van de Laar van de provincie elders in Gemert in totaal bijna 90 woningen bouwen.

Volgens de drie fracties staat de opbrengst daarvan niet in verhouding met de inkomstenderving door het schrappen van dat appartementencomplex.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties