Gemertse brandweer tweede in Nunspeet

Op zaterdag 23 september werd in Nunspeet de landelijke finale van de brandweerwedstrijden – ook wel vaardigheidstoetsen genoemd – gehouden. Na vele voorrondes in Nederland door 140 brandweerteams streden zaterdag de 5 beste in Nunspeet om de felbegeerde 1e prijs.

De organisatie van de wedstrijd was in handen van brandweerkorps Nunspeet. Leden en oud-leden zorgden die dag voor een uitdagend scenario waarbij de deelnemende korpsen flink aan de bak moesten. En dat kan van alles zijn, brandbestrijding, technische hulpverlening, reddingswerk, gevaarlijke stoffen, alles is mogelijk.

Het doel van deelname aan de vaardigheidstoetsen voor de brandweerkorpsen is om naast vaardig te worden ook vaardig te blijven. Tijdens de wedstrijden moeten de korpsen al hun deskundigheid, vaardigheden, creativiteit en kennis inzetten, waarbij de inzet door een deskundige jury wordt beoordeeld.

De deelnemende korpsen aan de landelijke finale waren Blaricum, Linschoten, Beverwijk, Gemert en Bladel. Gemert was om 12.45 uur aan de beurt. Burgemeester Céline Blom maakte in de Nunspeetse brandweerkazerne de winnaar bekend en reikte de prijzen uit.

Gemert bereikte bij dit landskampioenschap in de hoofdklasse de prachtige tweede plaats met een totale score van 1903 punten.

Bron: website ABWC Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties