Geslaagde terugblik op de boomfeestdagen

Woensdag 22 november is het boomfeestseizoen in onze gemeente van start gegaan. Wethouder Willeke van Zeeland heeft het seizoen feestelijk geopend. Dit jaar is het thema ‘Opgroeien met bomen!’. Woensdag 22 en donderdag de 23november zijn er op de Leijgraafhof in De Mortel bomen geplant. Door deze bijdrage aan de groene leefomgeving kunnen kinderen uit de gemeente Gemert-Bakel samen opgroeien met de bomen die zij zelf hebben geplant.

Omroep Centraal TV heeft deze dag opnamen gemaakt, die te zien zijn op de website en op YouTube.

Op woensdag was het de beurt aan Kindcentrum Kleinerf uit De Mortel. Zij hebben bosjes geplant aan de noordoostkant van de Leijgraafhof. Zij hebben hier ook een rij knotwilgen geplant, 12 stuks, net zoveel als de kinderen van groep 8. In de ochtend zijn ook de 34 leerlingen van groep 8 van Kindcentrum Berglaren uit Gemert aan het werk geweest. Zij hebben aan de zuidkant geplant, bij de wadi die de laatste tijd veel regen heeft kunnen opvangen. Een wadi zorgt voor wateropvang bij regen, het water krijgt hier de tijd om in de grond te trekken.

Op donderdag waren OBS ’t Einder (Gemert) en Kindcentrum De Havelt (Handel) aan de beurt. Ook zij hebben op de Leijgraafhof geplant. ’t Einder deed dit aan de westkant, en De Havelt aan de oostkant van de wadi. Alle bosjes worden aangeplant met bomen en struiken, gekweekt vanuit oorspronkelijk Nederlandse zaden.

Tijdens de boomplantdagen worden we geholpen door vrijwilligers van IVN Bakel Milheeze De Rips, De Specht, Stichting Landschap Bakel-Gemert en de Jeugdnatuurwacht Bakel Milheeze De Rips. Stichting Velt heeft weer voor een hapje en een drankje gezorgd.

De Leijgraafhof is een goed voorbeeld van de toepassingen van Steenbreek. Al het regenwater wordt opgevangen in de wadi en er wordt veel groen aangeplant, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Wilt u zelf ook een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en/of duurzaamheid? Kijk dan op onze website www.gemert-bakel.nl en zoek naar ‘Wat kun je zelf doen?’.­­

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties