Goed Wonen bouwt aan Boskant Handel

Aan de Boskant in Handel bouw Stichting Goed Wonen op dit moment acht nultreden-woningen. Een nultredenwoning is een woning die intern en extern toegankelijk is zonder traplopen. Intern toegankelijk betekent dat vanuit de woonkamer de keuken, het toilet, de badkamer en ten minste één slaapkamer zonder traplopen te bereiken zijn. Soortgelijke woningen zijn ook al eerder gebouwd in de Prinat en Maria Aertshof in Gemert. 

Vóór de bouwvakvakantie was de benedenverdiepingsvloer klaar. Na de bouwvak is gestart met de verdieping. Begin 2024 zal de bouw klaar zijn.

De  acht nieuwbouwwoningen komen op de plaats van zes bestaande woningen, die vorig jaar gesloopt zijn. De jeu-de-boulesbaan is hierbij behouden. Door de nieuwe woningen iets anders te plaatsen komt er rondom de baan zelfs ruimte voor wat meer groen. 

De woningen hebben één laag en een kap. Op de begane grond vind je een woonkamer met keuken (36 m²), een slaapkamer (14 m²) en een badkamer (6 m²). Onder de kap op de tweede verdieping is een bergzolder, met daarop ook de installatie van de lucht/water warmtepomp. De woningen zijn gasloos en op de woningen liggen zonnepanelen. 

Elke woning heeft een achtertuin. De tuinen zijn niet allemaal even groot. De achtertuinen zijn afgeschermd door een hekwerk van gaas, begroeid met klimop. In de achtertuin is een betegeld terras. 

Bron: website Goed Wonen

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties