Grote brand in loods van bouwbedrijf in Milheeze

De brandweer is donderdagavond 6 juni tegen 18.00 uur uitgerukt voor een brand in een loods van Van Dinther Bouw, een bouwbedrijf aan het Binnenveld in Milheeze. Inmiddels is het vuur onder controle. Het dak en ook meerdere zonnepanelen zijn verwoest door de brand.

Een man stond te tanken bij de BP in Milheeze, tegenover bouwbedrijf Van Dinther Bouw. Toen hij zijn auto volgetankt had, zag hij ineens de vlammen uit het dak van het bouwbedrijf slaan. De man twijfelde geen moment en belde kort voor 18.00 uur de brandweer.

De brandweer zette drie blusvoertuigen in. Ook twee hoogwerkers waren aanwezig. Uit onder andere De Rips, Bakel en Helmond zijn brandweerlieden ter assistentie opgeroepen. Later kwam nog een vierde blusvoertuig ter plaatse en extra voertuigen voor de aanvoer van bluswater.

De zonnepanelen op het dak van het pand bemoeilijkten het blussen. Vanwege de grootte va de loods werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’.

De vlammen sloegen uit het dak van het bouwbedrijf. Grote zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien, zelfs tot aan Nuenen. Sommige buren hadden de brand aanvankelijk niet eens in de gaten. ,,Ik dacht dat er ergens gestookt werd”, zegt een buurvrouw. Precies op dat moment komt er een andere buurvrouw aanrennen die roept dat ze haar ramen en deuren dicht moet doen.

Rond 19.30 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was. Op het dak van het pand is de schade goed te zien. Het dak is beschadigd en verschillende zonnepanelen zijn afgebrand.

De brand is waarschijnlijk binnen ontstaan en van daaruit door het dak heen geslagen. Er zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand precies kon ontstaan, is niet duidelijk.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties