Harmonie Excelsior Gemert neemt tijdens concert afscheid van Rens Rutten

De 22-jarige slagwerker Rens Rutten, supertalent van Harmonie Excelsior, gaat vanwege zijn muziekopleiding naar elders, stopt dus bij Excelsior en bouwt verder aan zijn muziekcarrière.

Als telg uit een muzikaal gezin – vader Stijn is de Excelsiordirigent en moeder Monique speelt er dwarsfluit – koos Rens al vroeg voor slagwerk. Hij was actief lid van jeugdorkest, SoundSquad, (jeugd)slagwerkgroep en A-orkest. Hij viel soms in bij het B-orkest en was het laatste jaar ook mede-dirigent van de slagwerkgroep.

Hij mag soms al invallen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, geeft slagwerklessen in de Randstad, doet tal van andere projecten en wil binnenkort na zijn bachelorexamen door met een master. Met het Kana Trio won hij in 2022 het Grachtenfestival Conservatorium Concours, gevolgd door de Short Film Prize op een slagwerkconcours in Luxemburg. En recent was hij geplaatst voor de finale van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2024-2025, een wedstrijd voor musici tot 28 jaar

Aanstaande zondagmiddag (D’n Dörpel, Vondellaan 53 Gemert, aanvang 14:00 uur) zal Rens tijdens het concert van de slagwerkgroep de groep voor de laatste keer dirigeren en ermee optreden. U bent van harte welkom om te komen luisteren – ook naar het Nijmeegs Blazersensemble – en Rens na afloop de hand te schudden.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties