Herinrichting Presidentenbuurt – Gemert

De herinrichting van straten in de Presidentenbuurt loopt alweer enige tijd. De eerste straten zijn opnieuw ingericht en de volgende straten worden momenteel voorbereid. Er komen binnen dit project nog 18 straten de komende jaren aan de beurt voor: nieuwe riolering, bestrating en groen.

De aanleiding hiervoor is de riolering die na ongeveer 60 jaar vervangen moet worden. Dit geeft direct de kans om de inrichting van de straat aan te pakken. Om de wijk leefbaar te houden voor nu en de toekomst is een nieuwe inrichting nodig. We krijgen namelijk te maken met steeds extremer weer en daardoor met meer risico’s op wateroverlast en hitte. We kiezen daarom voor meer groen en ruimte voor water. Het regenwater kan dan goed de grond in en bomen en planten zorgen voor de nodige koeling. Waar het kan, betrekken we buurtbewoners bij het maken van de plannen.

Meer weten over dit project? Mail naar presidentenbuurt@gemert-bakel.nl of bel projectleider Stefan van den Hoogen via telefoonnummer 0492-378 500.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties