Kennismaken met pater Kenneth Ofoma

Pater Kenneth Ofoma, spiritijn, woont alweer een tijdje in de oude pastorie van Handel. Sinds 1 maart is hij benoemd in de parochie Sint Willibrordus van Gemert-Bakel als priester-stagiair. En dus vonden wij het tijd om een keertje langs te gaan en kennis te maken.

Pater Kenneth is geboren in Nigeria, in een gezin met acht kinderen. Helaas is zijn vader al een aantal jaren geleden overleden, wat natuurlijk een grote slag was voor het gezin.

Hij kwam als aankomend missionaris op 5 juni 2023 naar Nederland, waar hij een paar maanden in Handel woonde. In augustus ging pater Kenneth naar Berg en Dal, waar hij Nederlands ging leren. Dat is geen makkelijke opgave, maar hij is er goed getraind, want hij spreekt onze moeilijke taal al heel goed! In Nigeria is de bestuurlijke taal Engels, een erfenis van de tijd dat het een kolonie was van het Verenigd Koninkrijk. De taal die hij thuis sprak is Igbo.

Het verschil tussen Afrika en Europa is natuurlijk heel groot, zowel in natuur als in klimaat en cultuur. Maar hij vindt het hier erg fijn en vertelt dat hij overal in Gemert-Bakel is ontvangen ‘als een van ons’. Maar hoewel hij al wel kennis heeft gemaakt met alle kerken in Gemert-Bakel heeft hij nog niet onze bezienswaardigheden bezocht. Ik heb hem aanbevolen eens kennis te gaan maken met het Boerenbondsmuseum, als geboortehuis van de boerenapostel Pater van den Elzen, onze molens eens te bezoeken en eens te gaan kijken in de Eendracht. Er is genoeg te zien en te beleven in Gemert-Bakel!

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties