Kinderen aan de slag met elektronisch afval

Blink organiseert de E-waste Race Blink 2023. Dit educatieve project, waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van elektronisch afval. De insteek van de E-waste Race is het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken!

Tien basisscholen uit Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Son en Breugel gaan vier weken lang de strijd aan met oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). Daar draait de E-waste Race om. Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstof schaarste, hergebruik en recyclen. Na een gastles gegeven door gedreven experts zijn de scholieren klaar om ook daadwerkelijk hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. Dit door doen ze door in de hierop volgende weken zoveel mogelijke oude en kapotte elektronische apparaten in te zamelen of te laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval aanbieden op www.ewasterace.nl, zo ook inwoners van gemeente Gemert-Bakel. Hierbij mogen geen losse batterijen of accu’s ingeleverd worden. Leerlingen komen de spullen dan aan huis ophalen.

De E-waste Race Blink 2023 vindt plaats van maandag 11 september tot en met donderdag 5 oktober 2023. De race is een initiatief van de afval inzameldienst Blink in samenwerking met Race Against Waste. Blink zorgt ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terechtkomt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.

De foto stelt de WEEE-man voor, die in het Eden Project staat. Hij is samengesteld uit het elektronisch afval dat één mens in zijn leven weggooit.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties