Koninklijke Onderscheiding: Ridder Janko Akkers

Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte tijdens de Lintjesregen op woensdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Janko Akkers uit Milheeze.

De heer Akkers zet zich al ruim 30 jaar vrijwillig in voor verschillende verenigingen in Milheeze. Zo is hij als echte ‘Milheezer Boy’ voorzitter van het bestuur van Voetbalvereniging de Milheezer Boys en zet hij zich in als jeugdtrainer en jeugdleider. Meneer Akkers is een ware steunpilaar voor het bestuur en de leden van de vereniging.

Meneer Akkers zet zich volop in voor de leefbaarheid van Milheeze en betrekt de jeugd uit het dorp bij verschillende activiteiten. Als voorzitter van Soos Sowieso en Stichting GAOS, zorgt hij voor ontmoeting, een pre-party voor carnaval en beleeft jong en oud plezier tijdens de Chaotic Games. Tijdens de carnavalsperiode was meneer Akkers jaren Vorst van Carnavalsvereniging de Veenmollen en nam hij de prins en de prinses onder zijn hoede.

Meneer Akkers is kartrekker geweest in de realisatie van de eerste Brede School van Gemert-Bakel. Hij was in touw om de financiering voor de bouw rond te krijgen en zocht verbinding tussen de vele gebruikers en bouwbedrijven om de nieuwe plek tot stand te brengen.

Niet alleen in Milheeze is meneer Akkers een vrijwilliger die zich enorm inzet. Ook functioneert hij als bestuurslid voor de afdeling Oost-Brabant van Koninklijk Bouwend Nederland. Meneer Akkers wordt in Milheeze en daarbuiten zeer gewaardeerd om zijn tomeloze inzet voor verschillende verenigingen, zijn grote netwerk en zijn speciale aandacht voor de jeugd. Daarom is hij door burgemeester Van Veen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties