Kopzorg om nieuwbouwplan Macropediuscollege

Op donderdag 1 februari praat de gemeenteraad opnieuw over het plan voor nieuwbouw van het Macropediuscollege. Wordt er definitief gekozen voor de locatie op het sportpark Molenbroek? De fracties van de oppositie – D66, Sociaal Gemert-Bakel, Politiek Op Inhoud en VVD – willen de handen vrij houden om alsnog ‘nee’ te kunnen zeggen tegen het plan.

Volgens hen kleven er namelijk nog te veel onzekerheden aan het voornemen om voor plusminus 43 miljoen euro een nieuw schoolgebouw neer te zetten op het Gemertse sportpark. Een accommodatie die straks ook onderdak biedt aan voetbalvereniging Gemert.

Want hoe zit het met de verkeersveiligheid  voor de kinderen in de buurt als die nieuwe school er staat? En hoe zit het sowieso met de wegen van en naar die school toe? Misschien moet er wel een nieuwe weg komen. Maar waar dan? En wat kost dat dan?

Nog afgezien daarvan hebben ook de aanstaande omwonenden nogal wat vragen en zorgen over de toekomstige nieuwbouw. Moeten die niet eerst weggenomen worden voordat er een definitieve locatiekeuze gemaakt wordt? Zeker omdat er ook bij de naast het sportpark gevestigde basisschool de Samenstroom ongerustheid bestaat over de komst van de middelbare school.

Zo te zien kijken heel wat mensen met grote belangstelling naar de aanstaande gemeenteraadsvergadering op 1 februari. Ook via tv kan meegekeken worden, want Omroep Centraal TV zendt, zoals altijd, de vergadering live uit.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties