Kosten nieuwe Berglarenschool verdrievoudigd

Niet een keer zo duur of twee keer. Nee, maar liefst drie keer zo duur. De nieuwbouw van de Berglarenschool in Gemert gaat geen 3,9 miljoen euro maar zeker het lieve sommetje van 11,5 miljoen euro kosten. Door slordigheden.

Onderwijsstichting GOO is niet verbaasd, ze hebben de ambtenaren en de wethouder maanden geleden al laten weten dat dat bedrag niet klopte en zou moeten worden bijgesteld. Dat heeft volgens GOO echter niet een reactie geleid.

Volgens GOO is er op de eerste plaats geen rekening mee gehouden dat er ook een gymzaal bij de school moet komen en dat het kindcentrum moet zorgen voor de buitenschoolse opvang van kinderen. Daar zijn ook extra voorzieningen voor nodig. Verder zijn de bouwkosten de afgelopen tijd sterk gestegen en dat drijft de prijs ook op.

Verder moeten tijdens de sloop van het oude gebouw en de bouw van het nieuwe de kinderen elders worden ondergebracht en ook dat veroorzaakt extra kosten.

Het schoolbestuur is nu bang dat de nieuwbouwplannen daardoor moeten worden opgeschoven. De gemeenteraad is inmiddels al gealarmeerd door de school.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties