Laat jij geen geld liggen?

Binnenkort valt de aanslag gemeentelijke en waterschapsbelastingen weer op de deurmat. Ook de aangiftebrieven van de Belastingdienst liggen al in de bus. Kom jij in aanmerking voor kwijtschelding? Of misschien nog voor extra toeslagen?

Er zijn een aantal mogelijkheden voor bijvoorbeeld ouderen, studenten, starters op de arbeidsmarkt, parttimewerkers en ouders met kleine kinderen om extra inkomsten ontvangen.

Kwijtschelding

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) voert de belastingen uit voor onze gemeente. Inwoners en bedrijven ontvangen in februari van BSOB één gecombineerd aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelasting. Kun je deze belastingaanslag niet betalen? Het is mogelijk om voor bepaalde belastingen kwijtschelding te krijgen. Dat betekent dat je het bedrag niet of slechts voor een deel hoeft te betalen. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt af van verschillende zaken. Zoals de hoogte van je inkomen en je vermogen.

Ieder jaar worden de voorwaarden om in aanmerking te komen voor kwijtschelding, belastingteruggave en toeslagen gewijzigd. Dit betekent dat je door deze wijzigingen mogelijk nu wel in aanmerking komt voor een regeling terwijl je daar in het verleden geen recht op had. Check dus elk jaar!

Check op www.bs-ob.nl/kwijtschelding of je voor kwijtschelding in aanmerking komt. Daar kun je ook via de zogenoemde digitale balie een aanvraag indienen. Kom je niet voor kwijtschelding in aanmerking en heb je toch moeite om de aanslag te betalen? Bel dan met BSOB via 088-551 0000. Samen met jou kijken ze naar een passende oplossing, bijvoorbeeld via een betalingsregeling.

Toeslagen

Heb je al eens gekeken of je in aanmerking komt voor een toeslag? Denk aan huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Op www.toeslagen.nl kun je een proefberekening maken. Dan kun je direct zien of je recht hebt op een van de toeslagen.

Kom je er niet uit?

Vraag dan om hulp. Je kunt terecht bij een financieel adviesbureau of bij een organisatie die (gratis) hulp aanbiedt. Denk aan ouderenbelangenorganisaties of vakbonden. Je kunt ook altijd terecht bij de sociale raadslieden op het financiële spreekuur. Het financieel spreekuur werkt op afspraak. Bel voor een afspraak met Lumens op telefoonnummer 040-2193300 (kies optie 3).
Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties