Lampionnenoptocht zaterdag 9 december om 18.15 uur

Kerstmis staat voor de deur, dus staat ook de kerststal weer bij de Sint Jan. Deze kerststal wordt elk jaar door de Onze Lieve Vrouwe Broederschap van Gemert opgebouwd. De bouw is begonnen op dinsdag 28 november. De beelden worden volgens planning woensdag 6 december geplaatst.

Als laatste komt de ezel naar de kerststal. Dat gebeurt tijdens de lampionnenoptocht op zaterdag 9 december. Vanaf 17.45 kan iedereen die mee wil doen verzamelen bij de rotonde bij de Haageijk. Voor de deelnemende kinderen worden lampionnen uitgedeeld. Rond 18.15 vertrekken de ezel en de deelnemers aan de lampionnenoptocht. Traditiegetrouw zal de nieuwe deken van de Broederschap dan de ezel leiden en de deelnemers sluiten hierachter aan. Via Haageijk, Nieuwstraat en Kerkstraat gaan ze dan naar de kerststal.

Na aankomst bij de kerststal worden ze hier verwelkomd. Daarna wordt in de kerk het kerstverhaal “Kom er maar bij, kleintje” voorgelezen door de kinderkerkgroep ‘Just Believe’. De kinderkerkgroep zorgt daarbij ook voor drinken en wat lekkers voor de deelnemende kinderen.

In de kerststal staat ook dit jaar weer de knikengel en een melkbus, waarin de bezoekers een gift kunnen doen aan het goede doel. Dit kan met contact geld, maar er kan ook met behulp van een QR-code gedoneerd worden. De opbrengst is voor de laatste keer voor de Stichting De Wensboom.

Stichting De Wensboom bestaat al sinds 2006. De stichting wil vooral de ouders van kinderen uit minderbedeelde gezinnen bereiken, die tijdens de feestmaand (sinterklaas en kerstmis) een extraatje goed kunnen gebruiken. De broederschap hoopt natuurlijk op veel gulle gevers, zodat de Wensboom ook voor deze gezinnen een fijn kerstfeest kan realiseren.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties