Langer thuis wonen met hulp

Thuis blijven wonen, ook als je hulp nodig hebt, is toch het fijnste wat er is. Je dorpsondersteuner kan hulp in je eigen omgeving regelen. Is dat niet (meer) voldoende? Dan is er de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Dorpsondersteuners

Heb je een (hulp)vraag en kun je zelf het antwoord niet vinden? Dan kun je terecht bij een dorpsondersteuner bij jou in de buurt. Hij of zij komt bij jou thuis, luistert naar je verhaal en zoekt samen met jou naar mogelijke oplossingen in je eigen omgeving. Is professionele hulp nodig? Dan wijst de dorpsondersteuner je de weg. Hij/zij werkt samen in een wijkteam, met professionals op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen. Daarmee is de dorpsondersteuner de schakel tot de juiste hulp!

Wmo ondersteuning

Ondersteuning vraag je aan bij de gemeente. Een Wmo-consulent komt dan bij je langs voor een keukentafelgesprek. Jij vertelt wat het probleem is en samen zoek je naar een passende oplossing. Het kan soms even duren voor het keukentafelgesprek plaatsvindt. Dat komt omdat we veel vragen krijgen en iedereen goed en zorgvuldig willen helpen.
Je belt voor een aanvraag naar het algemene telefoonnummer van de gemeente: 0492-378500.

Samen in gesprek

Heb je een mantelzorger? Dan mag die natuurlijk bij dat gesprek zijn als je dat prettig vindt. Dat geldt ook voor een familielid, goede kennis of een onafhankelijke cliëntondersteuner. Lukt het niet om zelf een goede cliëntondersteuner te vinden? Dan kun je gebruik maken van vrijwillige maar opgeleide cliëntondersteuners van de KBO, het ZorgCollectief Gemert (ZCG) of professionals van Stichting MEE (telefonisch bereikbaar via 088-4653555).

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgen kan zwaar zijn. Als mantelzorger heb je misschien ook wel ondersteuning nodig om je familielid of kennis te kunnen blijven helpen. En soms wil je dat liever niet bespreken waar hij of zij bij is. Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg. Het Steunpunt denkt graag mee. Je vindt het Steunpunt Mantelzorg in Hof van Nazareth 53 in Gemert en het is op dinsdag en donderdag open van 10.00 tot 12.00 uur. Telefonisch is het Steunpunt bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur: (0492) 347458. Je mag een vraag ook mailen naar info@mantelzorggemert-bakel.nl .

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties