Macropedius verhuist naar nieuwbouw op Sportpark

Het Macropedius, onderdeel van het Commanderijcollege, nu nog aan de Sleutelbosch, verhuist naar het Sportpark in Gemert. Het college van B&W kiest na doorrekening definitief voor de voorkeurslocatie. Met ingang van het schooljaar 2027-2028 zou het in gebruik worden genomen. De huidige locatie van het Macropedius aan de Sleutelbosch is bijna een halve eeuw oud en niet meer toekomstbestendig.

De bestaande Hal 2 van het aangrenzende sportcentrum Molenbroek wordt aan de nieuwbouw gekoppeld. Het nieuwe Macropedius krijgt de vorm van een vier- of vijf-bladige bloem en kan plek bieden aan maximaal 1200 leerlingen.

De bouwkosten zijn geraamd op ruim 38 miljoen euro. Dat is inclusief aanpassing van de infrastructuur, maar exclusief het vijfde blad. Dat moet nog verder op haalbaarheid doorberekend worden. Voor vernieuwing van de accommodatie van v.v. Gemert is al ruim 4 miljoen gereserveerd.

Verenigingsgebouw De 3-ster moet plek maken voor de school, de activiteiten zouden dan elders ondergebracht moeten worden.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties