Mariagrot en Zusterkapel Nazareth open met Kerst

Op vrijdag 22 december worden in de Hof van Nazareth in Gemert de Mariagrot en de Zusterkapel geopend voor de feestdagen. Met enig ceremonieel zal dat plaatsvinden om 16.30 uur.

In de Hof van Nazareth in Gemert zijn ze er al weer bijna klaar voor. De kerstgroep is geïnstalleerd en de verlichting is aangebracht. Ook de Zusterkapel, het ‘lijkenhuisje’ van de nonnen, achter in de kloostertuin wordt geopend. Een prachtig Heilig Hartbeeld dat uit de kapel van het klooster komt is weer helemaal gerepareerd. Iedereen kan een kaarsje opsteken en voor wie wil een “wees gegroet” bidden op een van de kerkstoeltjes die geplaatst zijn. Men kan er met een QR-code de kaarsjes betalen.

Er is hard gewerkt de afgelopen weken. Een vlaggenmast van tien meter hoog is op het middenterrein gezet, Die moet zorgen voor een reuzekerstboom. Bij de grot en de kapel zijn toeristische infobordjes geplaatst met daarop een QR-code voor nog meer achtergrondinformatie.

Tijdens de Griebelgraauwtocht op 30 december zijn er volop vrijwilligers die uitleg kunnen geven over de monumenten van Nazareth. Tijdens deze tocht zal koor Internos de voorbijgangers van een vrolijke kerstnoot voorzien. Zowel de Mariagrot als de Zusterkapel zijn tussen 22 december en 2 januari overdag open. Tijdens de avonduren is de Mariagrot dicht maar wel aan de buitenzijde verlicht. De nog jonge buurtvereniging Hof van Nazareth heet iedereen van harte welkom.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties