Meeste nertsenbedrijven hebben nieuwe bestemming

De gevreesde verloedering in het buitengebied van Gemert-Bakel door leegstaande nertsenfarmen lijkt uit te blijven. Veel nertsenfokkers in de Peelgemeente hebben een nieuwe bestemming gevonden voor hun leegstaande stallen.

Voor 7 van de 21 leegstaande stallencomplexen is inmiddels een andere bestemming. De plannen daarvoor zijn klaar, bijna klaar of zelfs al in uitvoering. Het gaat daarbij om het overschakelen van nertsenhouderij naar tuinbouw, akkerbouw en veehouderij of een combinatie daarvan. Ook is er sprake van opslag, onder meer van caravans en campers, en de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten.

De eigenaren van elf andere leegstaande nertsenfarmen zijn intussen druk in gesprek met het gemeentebestuur bij hun zoektocht naar een nieuwe functie voor de lege stallen. Van drie lege farms is nog niet bekend wat daarmee gaat gebeuren.

De regering besloot eind 2020 dat er vanaf januari 2021 geen nertsen meert mochten worden gefokt in ons land. Alle nertsen in Nederland werden bovendien geruimd. De reden was dat er nertsen met corona waren besmet en dat die besmetting zich snel bovendien verspreidde.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties