Muren Nazareth worden gerestaureerd

Dit voorjaar worden de monumentale muren van het voormalige klooster Nazareth in opdracht van de gemeente Gemert-Bakel gerestaureerd. Het metselwerk is dringend aan restauratie toe. De meer dan honderd jaar oude muren vormen deels de omlijsting van het nieuwbouwwijkje Hof van Nazareth. Het gaat om het gedeelte aan de kant van Kindcentrum Het Venster en appartementengebouw Mariënburg.

Van de vroegste ommuring is de oostelijke tuinmuur nog aanwezig. Dit gedeelte van de muur wordt nu ook in ere hersteld. Deze tuinmuur bestaat uit een steense muur in kruisverband met ezelsrug en steunberen met gepleisterde waterslag. De instandhouding én het toekomstbestendig restaureren van de tuinmuur zorgt ervoor dat het erfgoed en de nalatenschap van de Zusters van Nazareth op deze plek nog steeds beleefd kan worden. Het draagt bij aan de sfeer en rust die al ruim 150 jaar op deze locatie aanwezig is.

De restauratiewerkzaamheden zijn inmiddels gestart met het voorzichtig uitkappen van de voegen tussen de stenen. Vanaf medio april wordt het metselwerk hersteld met nieuwe voegen.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties