Musis Sacrum Bakel 150 jaar

Het jubileumjaar is begonnen, Musis Sacrum bestaat 150 jaar! De afgelopen twee jaar zijn verschillende commissies bezig geweest met de organisatie van het jubileumjaar.

In 1874 startte een twaalftal enthousiastelingen een fanfare omdat muzikale begeleiding van liederentafel ‘Cecilia’ hard nodig was als ondersteuning. Deze liederentafel trad op bij officiële dorpsgebeurtenissen. De oprichtingsdatum is 12 mei 1874.

Het oudste onderdeel van Musis Sacrum uit Bakel is het harmonieorkest. Tachtig jaar na de oprichting werd Musis Sacrum in 1954 uitgebreid met een drumband. Ondertussen is er een Twirlgroep, waarvan de leden dansen in groepsverband of solistisch op moderne muziek.

Voor de jonge slagwerkers in opleiding, is B.O.T.S .(Bakelse Opleiding Tot Slagwerker) opgericht en het pieporkest is bedoeld voor de beginnende leden van de vereniging.

Het feestjaar is gestart in januari met een ledenavond en nu, in de maand mei, zijn er enkele feestelijke dagen. Zaterdag 25 mei 2024 is de Jubileumreceptie in sporthal De Beek van 19.30 uur – 21.00 uur, met aansluitend een gezellige afterparty.

Op zondag 26 mei 2024 is er Kidz Music Live, een groots Kidspromsconcert in concerthal De Beek waarin men zoveel mogelijk kinderen uit Bakel de kans wil geven om op een professioneel podium op te treden.
Musis Sacrum brengt de lokale gemeenschap, vooral de kinderen, dichter bij elkaar door muziek en creativiteit te vieren. Veel lokale muziek- en dansgroepen doen mee, waardoor het een uniek spel van talenten wordt.
Aanvang: 15.30 uur. (Zaal open: 15.00 uur).

Bestel je kaartjes via https://www.ticketview.nl/shop/musissacrumbakel 

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties