Nederlands Kampioenschap fietscross voor Clubs

In Barendrecht, waar op zondag 17 maart het Nederlands Kampioenschap fietscross voor Clubs (NKC) werd verreden, was het Talent BMX Team uit Handel met acht deelnemers vertegenwoordigd. Bij voorbaat was al zeker dat het team niet in aanmerking kwam voor een topklassering omdat de twaalf beste persoonlijke resultaten bepalend zijn voor de eindklassering. Voor de rijders zelf was dit toch wel een belangrijke wedstrijd omdat men kwalificatiepunten kon behalen voor deelname aan het Nederlands, Europees en Wereldkampioenschap 2024.

In de kwalificerende drie manches werd door iedereen heel goed gescoord en allen plaatsten zich voor de volgende ronde. Ondanks het sterke rijden sloeg de pech toe in de finalerondes.

Het beste resultaat van de teamleden tijdens dit Nederlands kampioenschap voor clubs werd gescoord door Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar). Julie wist de grote finale door haar heel sterke rijden in winst om te zetten. Sam Meijer (Boys 13 jaar) had een tweede plaats in de finale. Bas Verhagen (Sportklasse 17/24 jaar) wist een mooie vierde plek te behalen. Pieter van Lankveld, Cruisers 17/24 jaar, behaalde hierin een hele mooie derde plaats. Sven Pennings (Boys 15/16 jaar) moest in de grote finale genoegen nemen met de zevende plek.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 24 maart. Deze internationale wedstrijd wordt georganiseerd door FCC Nuland in afdeling Zuid.