Nieuwe Experience van Fanfare St Lucia in 2024

Op vrijdag 24 mei 2024 en zaterdag 25 mei 2024 organiseert Fanfare St Lucia uit De Mortel voor de achtste keer een Experience, genaamd de Rhythm of the Light Experience. Als onderdeel van het 100-jarig jubileum vormt deze editie van de Experience het tweede muzikale hoogtepunt in het jubileumjaar van St Lucia. Na het succes van Candlelight Dinnershow in de kerk afgelopen oktober, heeft in het najaar de kick-off van Rhythm of the Light voor de vereniging zelf plaatsgevonden. Daar werd onder andere het logo, het thema en de locatie aan de eigen leden gepresenteerd.

Het thema van komende editie is licht, afgeleid van de naam van de heilige Sint Lucia, die symbool staat voor licht. Een ander belangrijk kenmerk van de vereniging is natuurlijk het ritme in de muziek. Vanuit die combinatie met licht en ritme is Rhythm of the Light ontstaan. Een moderne interpretatie op de vereniging, dat zicht- en hoorbaar gaat worden in het muzikale programma en de show.

Het evenement zal plaatsvinden in een tent op het buitenterrein bij MFA De Sprank. ‘Een dorpsfeest vóór en dóór De Mortel kan alleen plaatsvinden op het dorpsplein’, aldus de commissie van het evenement. Daarmee verandert het evenement organisatorisch gezien ten opzichte van de twee voorgaande edities. ‘Maar de Experience verandert altijd. Telkens krijgt de Experience een nieuwe naam, een nieuw thema, nieuwe muziek, een nieuw decor, enzovoorts. Bij deze editie hoort nu dus ook een nieuwe locatie’.

Ook de opzet van het weekend is gewijzigd ten opzichte van voorheen. Op beide avonden wordt dezelfde show opgevoerd, maar op vrijdagavond zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar en op zaterdagavond uitsluitend staanplaatsen. Zo wil St Lucia inspelen op de verschillende behoeften die verschillende doelgroepen hebben bij het bezoeken van de Experience.

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. De tickets zijn vanaf nu te bestellen via de website: www.stlucia100.nl.

(Foto: een moment uit de Stars & Stripes Experience in 2017.)

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties