Nieuwe voetgangerswegwijzers in centrum Gemert

Sinds kort is het voor bezoekers van het centrum van Gemert gemakkelijker om ter plekke de weg te vinden naar díe plekken die Gemert zo bijzonder maken. Op parkeerplaatsen in het centrum, op het Ridderplein en in de winkelstraten staan in totaal 13 nieuwe wegwijzers. Ze wijzen bezoekers niet alleen de weg naar bezienswaardigheden in het historische centrum, maar ook naar een aantal toeristische trekpleisters daarbuiten. Ze nodigen uit Gemert te ontdekken, want de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand van elkaar.

De historische kleuren en uitstraling van de wegwijzers passen helemaal bij onze rijke en unieke historie. Het beeldmerk dat bovenaan de wegwijzer staat, symboliseert dit. Wie goed naar het beeldmerk kijkt ziet de waterstroom die verwijst naar de peelrandbreuk als oorsprong voor het leven en het altijd dynamische Gemert. Ook zijn de contouren te herkennen van een familiewapen waarvan Gemert er heel veel kent en dat een trouw, tolerant en gastvrij Gemert symboliseert. Ook is een symbool te ontdekken voor Gemert als kasteeldorp met talloze monumenten en beelden. Het voor Gemertenaren herkenbare plompeblad staat symbool voor voortgang, geluk en voorspoed. Met tot slot de ‘open kroon’ als symbool voor een autonoom en eigenzinnig Gemert waar mensen al eeuwenlang in vrijheid leven.   

“Onze gemeente heeft unieke dorpen. Elk met zijn eigen identiteit. Daar horen sfeervolle en levendige dorpscentra bij waar iedereen graag komt. Voor nu en in de toekomst. Hier bouwen we samen aan. Ik kan niet wachten om mijn wandelschoenen weer aan te kunnen trekken om al die plekken te bezoeken die Gemert zo bijzonder maken”, aldus wethouder Hanneke Coppens.

De wegwijzers zijn een initiatief van de VVV, de ondernemersorganisatie Stichting BIZ en de Gemeente Gemert-Bakel. Zij zetten zich met initiatieven als deze samen in voor een sfeervol, levendig en toekomstbestendig centrum.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties