Nieuwjaarsreceptie Gemeente goed bezocht

Dit jaar was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in D’n Eijk in De Rips en om 19.00 uur liep het er al snel vol. Burgemeester Michiel van Veen, zijn echtgenote en diverse wethouders en leden van de gemeenteraad kregen van iedereen de ‘beste wensen’ die met veel genoegen werden geretourneerd.

Beelden uit De Rips waren te zien op een scherm en allen werden hartelijk welkom geheten vanaf het podium, waarbij gebeurtenissen uit De Rips van het afgelopen jaar werden gememoreerd. De hapjes en drankjes op deze avond waren gedoneerd door Ripse ondernemers.

Daarna was de burgemeester aan de beurt, die in hoog tempo een ‘gladde’ toespraak gaf – veel mensen keken een beetje bevreemd naar elkaar. Tot de burgemeester lachend onthulde dat hij deze eerste nieuwjaarstoespraak had laten componeren door AI, kunstmatige intelligentie! Hij voegde eraan toe dat hij toch wel zelf graag zijn toespraken schreef en gaf nu een ‘menselijke’ rede ten beste, die iedereen een stuk beter beviel. Ook hij memoreerde gebeurtenissen uit het afgelopen jaar en dingen die nog nodig zijn: de renovatie van de Vondellaan die klaar is, het sluiten van diverse buurtsupers in Gemert en kerkdorpen, de inspanningen voor de bereikbaarheid van Gemert, het versterken van de leefbaarheid, het versnellen van de woningbouw en het feit dat ons elektriciteitsnet overvol is, de inspanningen voor meer groen en goed onderwijs en hoe onze gemeente heeft gereageerd op de noodtoestand in Ter Apel en aan 150 asielzoekers onderdak heeft geboden. Als je het zo op een rijtje hoort zijn er een hoop dingen waar we mee bezig zijn geweest en nóg mee bezig zijn.

Later besteeg Prins Frans van de Streupers het podium en gaf een lange redevoering in de vorm van een sprookje in versvorm ten beste, met de nodige steken onder water. Het leverde hem groot applaus op.  

Omroep Centraal was ook aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die u te zijner tijd op onze tv-zenders en op YouTube kunt bekijken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties