Oekraïense vluchtelingen verhuizen naar klooster Elsendorp

Het klooster in Elsendorp wordt ingericht als tijdelijke woonlocatie voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Er komen 40 opvangplekken in het historische complex aan de Pater Rossaertstraat.

Voor ongeveer 50 vluchtelingen moet binnen de gemeentegrenzen een nieuwe woonplek gevonden worden, omdat twee tijdelijke opvanglocaties in Gemert binnenkort gesloopt worden. Het gaat onder andere om verouderde etagewoningen aan de Drossard de la Courtstraat. Na de zomer gaan de woningen aan de Drossard de la Courtstraat tegen de vlakte om ruimte te bieden aan plan Ripspark. Verder loopt het huurcontract van een pension voor arbeidsmigranten aan het Gelind binnenkort af.

De gemeente wil 20% van deze 50 vluchtelingen opnieuw onderbrengen in Gemert, in panden die leegstaan omdat ze binnen afzienbare termijn afgebroken worden. Gezinnen met kleine kinderen worden zoveel als mogelijk in Gemert gehuisvest. Veel vluchtelingen hebben geen eigen auto en zijn daarom op de fiets of het openbaar vervoer aangewezen.

De vluchtelingen die moeten verhuizen en de omwonenden van het klooster zijn maandagavond tijdens afzonderlijke bijeenkomsten in Gemert en Elsendorp geïnformeerd door burgemeester Michiel van Veen. (Lees meer in de komende editie van het Gemerts Nieuwsblad)

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties