Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van gemeente Gemert-Bakel met zilveren erespeld

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in gemeente Gemert-Bakel ontving Theo Peeters op woensdag 20 september een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Van Veen was hierbij aanwezig.

De heer Peeters is 12 jaar Consul voor de Oorlogsgravenstichting geweest. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in gemeente Gemert-Bakel en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In gemeente Gemert-Bakel liggen 3 Nederlandse oorlogsslachtoffers en 1 geallieerd oorlogsslachtoffer begraven. Meneer Peeters is als Consul opgevolgd door Willie van Geel, Toezichthouder Openbaar Beheer.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 300 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

De oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties