Opbrengst collecte kerststal voor De Wensboom

Eind november begon de Onze Lieve Vrouwe Broederschap met de opbouw van de kerststal, die tot begin januari bij de Sint Jans kerk is blijven staan. De kerststal werd officieel geopend met de lampionnenoptocht op zaterdag 9 december. Het weer was toen niet echt uitnodigend, maar toch liep een flinke stoet van (groot)ouders en kinderen mee.

Alle dagen is de kerststal goed bezocht. Dit bleek ook uit de opbrengst van de collecte in de knikengel en melkbus en via de QR-code. Gezamenlijk kwamen deze giften op het bedrag van 1512,68 euro. Volgens Peter Oostenbach van de Broederschap onderstreept dit de waardering die er in Gemert is voor de kerststal en het gekozen goede doel.

Het is een goed gebruik van de Broederschap om de volledige opbrengst van de collecte bij de kerststal twee opeenvolgende jaren aan hetzelfde goede doel te geven. Dit jaar was het tweede jaar dat deze geschonken werd aan Stichting De Wensboom. Deze stichting zorgt ervoor dat de kinderen uit minder bedeelde gezinnen in Gemert-Bakel en Boekel met Sinterklaas of Kerstmis ook een cadeautje kunnen ontvangen.

Inmiddels is de kerststal weer opgeruimd, naar de opslag gebracht en is een en ander geëvalueerd op dinsdag 16 januari. De aanwezige vertegenwoordigers van De Wensboom waren onder de indruk van het opgehaalde bedrag.

De Onze Lieve Vrouwe Broederschap van Gemert kijkt tevreden terug en bedankt alle vrijwilligers, sponsoren en vooral iedereen die een donatie gegeven heeft voor het goede doel.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties