Orange the World 2023Iedereen kan helpen geweld tegen vrouwen te voorkomen

Gemeente Gemert-Bakel is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Alle meisjes en vrouwen in Gemert-Bakel moeten overal en altijd veilig kunnen zijn. Daarom kleuren het gemeentehuis en het gemeentearchief oranje en heeft wethouder Wilmie Steeghs op 27 november de Orange the Worldvlag gehesen. Wilmie Steeghs: “Alle vrouwen en meisjes in deze wereld moeten in vrijheid hun eigen keuzes kunnen maken; over waar ze heen gaan, wat ze doen en wie ze liefhebben, zónder angst voor geweld”.

In de campagneweek van “Orange the World” staan we stil bij geweld tegen vrouwen en meisjes. Op alle plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten zoals op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, op festivals, achter de voordeur zien we geweld tegen vrouwen en meisjes. En dan gaat het niet alleen om lichamelijk geweld maar ook om bijvoorbeeld (seksuele of psychische) intimidatie.

Jij kunt daar wat tegen doen! 

Bijvoorbeeld door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren tussen collega’s op je werk. Een steunend commentaar te posten als iemand wordt geïntimideerd op sociale media. Of je kunt helpen door een teamgenoot te helpen met melden van grensoverschrijdend gedrag op je sportclub.

Iedereen kan #medestander worden in het stoppen van geweld tegen meisjes en vrouwen. Kijk op www.orangetheworld.nl op welke manier jij medestander kunt zijn in je dagelijkse leven.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties