Oud-wethouder Tina Thomassen overleden

Afgelopen vrijdag 17 november is oud-wethouder van Gemert-Bakel Tina Thomassen overleden. Ze werd 80 jaar.

Tina Thomassen werd in 1986 raadslid en was 13 jaar lang volksvertegenwoordiger voor het CDA en later Groepering Van De Laar , eerst in de gemeente Bakel en Milheeze c.a. en na de herindeling in de gemeente Gemert-Bakel. Na de verkiezingen in 1999 trad ze namens de Groepering Van de Laar, als wethouder welzijn en cultuur, toe tot het gemeentebestuur. Ze vervulde deze portefeuille tot haar afscheid van de politiek in 2002.

De Groepering Van de Laar was een afsplitsing van de lokale CDA-fractie en ging voor de verkiezingen van 2002 op in de Dorpspartij.

Thomassen was in verschillende perioden bestuurslid van de lokale afdeling van de rooms-katholieke boerinnenbond, die later verder ging onder de naam Katholieke Vrouwen Organisatie (K.V.O.) Milheeze. Als voorzitter was ze het boegbeeld van de vrijwilligersorganisatie. Vanuit de K.V.O. stapte ze de politiek in: “Het is anders, boeiend, meer individueel en keihard, maar toch de moeite waard om het te doen, om voor je medemensen, je gemeenschap op te komen”, schreef ze bij het 50-jarig bestaan van bij de afdeling.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties