Ouder-kindactiviteiten bij Gemertse Watervrienden

Bij de Gemertse Watervrienden wordt niet alleen zwemles gegeven, maar zijn er ook regelmatig speciale activiteiten in én buiten het bad.

Op zaterdag 29 juni was de laatste zwemzaterdag van het seizoen. De kinderen mochten allemaal een ouder of ander familielid meebrengen die mee mocht zwemmen. Op die manier konden ze eens laten zien wat ze al allemaal geleerd hadden en natuurlijk ook fijn samen spelen in het water. De kinderen en ouders van zwemvaardigheid en snorkelen hebben voor het vrij spelen eerst nog wel wat baantjes gezwommen. Daaruit merken sommige ouders toch wel op dat hun kinderen toch best wel wat conditie moeten hebben. Voor ieder was er wat drinken en wat lekkers.

’s Middags had de Jeugdcommissie speeltuin de Wieken gereserveerd voor de vereniging. Er waren zo’n 50 kinderen komen spelen, en ook hier waren de ouders welkom om gezellig een kopje thee of koffie te drinken. Een groep ouders was fanatiek aan de slag gegaan met het bakken van pannenkoeken. Daar hadden de kinderen wel trek in: er zijn zeker wel meer dan 150 pannenkoeken gebakken, en ook allemaal opgegeten! Daarna nog een lekker ijsje en weer verder spelen. Na een heerlijke middag spelen zijn de kinderen weer naar huis gegaan.

Voor de jeugdleden van 12 jaar en ouder was er een dropping-speurtocht georganiseerd in de avond. Met behulp van coördinaten moesten ze het eindpunt vinden – duikspot Zuth bij de Bakelse Plassen, alwaar er nog gezellig rond een kampvuur marshmallows geroosterd werden.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties