Polikliniek Elkerliek ziekenhuis in Gemert: al bijna 15 jaar toegankelijke zorg dicht bij huis.

‘Patiënten ervaren de polikliniek als vriendelijk en gemoedelijk’

Al bijna 15 jaar is er een polikliniek van het Elkerliek ziekenhuis in Gemert. Deze polikliniek is gevestigd binnen het Palissade Gezondheidscentrum. In dit centrum zitten verschillende disciplines onder één dak, waaronder ook een huisartsenpraktijk en apotheek. Dit is voor veel patiënten een groot voordeel. “De relatie tussen de verschillende disciplines is goed en we werken nauw met elkaar samen.”

“Patiënten stellen dit enorm op prijs”, aldus Mariëtte Schaap, coördinator van polikliniek Gemert. Zij vormt samen met collega-coördinator Ellen Verbakel het team van kartrekkers van deze polikliniek. Na al deze jaren werken beiden hier nog steeds met veel plezier. “Binnen het gezondheidscentrum is er goede onderlinge communicatie. Patiënten worden naar ons doorverwezen via de huisarts. De apotheek binnenshuis zorgt er voor dat patiënten hun medicatie vaak meteen kunnen ophalen.”

Aangename omgeving

Vanaf de start is er rekening gehouden met het creëren van een aangename sfeer binnen het gezondheidscentrum. “Bij de inrichting wilden we het graag lokaal houden. Er hangen bijvoorbeeld schilderwerken van een kunstenaar uit Gemert”, vertelt Mariëtte. Uit een tevredenheidsonderzoek blijkt dat patiënten de vriendelijke en gemoedelijke sfeer binnen het gezondheidscentrum erg waarderen. “Het voelt voor de patiënten minder klinisch, niet alleen de omgeving, maar ook het contact met onze specialisten.”

Van mens tot mens

In het Elkerliek ziekenhuis is een patiënt een mens. Een tevreden mens als het even kan, want een tevreden mens geneest sneller. Juist omdat de ‘mens’ dient als kompas is de koers duidelijk en resultaatgericht. Zo stimuleert het Elkerliek een nauwe samenwerking tussen de verschillende specialismen, zodat de patiënt (mens) geen ‘koude overdracht’ ervaart. En er wordt bewust tijd gemaakt voor kleine dingen die een groot verschil maken. “We koesteren het persoonlijke contact met de mensen en streven er naar om hen oprechte aandacht te geven, dat maakt het werken op de polikliniek in Gemert zo leuk”, aldus Mariëtte.

Mini-ziekenhuis

Van oudsher kwamen veel patiënten uit de omgeving van Gemert naar het Elkerliek ziekenhuis. De polikliniek in het gezondheidscentrum biedt al bijna 15 jaar de kans om de zorg juist dichter bij de mensen te brengen. Voor polikliniekbezoek, kleine ingrepen en onderzoeken kunnen zij in Gemert terecht en hoeven zij niet naar Helmond of Deurne. Mariëtte: “Het is net een ‘mini ziekenhuis’. Sommige specialismen, zoals urologie, kunnen hier vrijwel dezelfde ingrepen uitvoeren als in Helmond. Voor de grotere ingrepen worden patiënten doorverwezen naar het ziekenhuis.”

De specialismen die spreekuur houden in het gezondheidscentrum zijn:

•    Cardiologie;

•    Dermatologie;

•    Geriatrie;

•    Gynaecologie;

•    Klinische chemie (bloedafname);

•    Longartsen;

•    Maag, Darm en Lever arts (MDL);

•    Neurologie;

•    Urologie.

Meer informatie

De bloedafname bevindt zich in een aparte ruimte binnen het gezondheidscentrum. Deze staat aangegeven op de bewegwijzeringsborden in het Palissade Gezondheidscentrum. Bloedafname is uitsluitend op afspraak. Het afgeven van materialen kan elke dag voor 11:00 uur. Raadpleeg www.elkerliek.nl of www.gezondheidscentrumpalissade.nl voor informatie over de openingstijden en het maken van een afspraak.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties