Predicaat Hofleverancier voor familie Rooijackers van Woninginrichter Gemert

Een feestelijke dag voor de familie Rooijackers uit Gemert, de eigenaren van Woninginrichter Gemert V.O.F. Bij de receptie op 2 maart ter ere van het 100-jarig bestaan heeft burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel het predicaat ‘Hofleverancier’ uitgereikt aan de huidige eigenaren, Jan en Bernard Rooijackers. Ter ere van deze eervolle onderscheiding onthulde de burgemeester het wapenschild dat hoort bij het predicaat.

De basis voor het huidige bedrijf werd in 1924 gelegd door Hannes Rooijackers, grootvader van de huidige eigenaren. Hij begon een ‘manufacturenhandel’ en ging met een bakfiets en koffers vol textiel de boer op. Na het huren van een winkelpand voor de confectie-artikelen werd de zaak uitgebreid met meubels en stoffering. Hierop kwam voor de huidige eigenaren Jan en Bernard Rooijackers de focus te liggen. In de loop der jaren werd de zaak diverse keren veranderd en verbouwd. Nu is het bedrijf, dat bekend staat onder de naam Rooijackers Woninginrichter, al jaren een gevestigde naam in de wijde omtrek.

2 Maart 2024 is een speciale dag voor de familie. Op deze dag wordt het 100-jarig bestaan feestelijk gevierd en zou Jan Rooijackers senior, de vader van de huidige eigenaren, 100 jaar zijn geworden.

Woninginrichter Gemert V.O.F. is het zesde bedrijf in de gemeente Gemert-Bakel dat het recht heeft gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties