Rattenoverlast in de gemeente

Graag vragen we je aandacht voor het volgende: zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt, is de overlast van ratten de laatste tijd regelmatig in het nieuws geweest en zijn er al meerdere programma’s aan gewijd. Ratten kunnen verschillende ziektes overbrengen en zijn daarom niet gewenst in een omgeving waar ook mensen wonen en leven.

Ook in onze gemeente hebben we te maken met overlast van ratten. We merken door het aantal meldingen en bestrijdingsacties dat dit alleen maar toeneemt. Daarom moeten we samen proberen dit probleem op te lossen. De gemeente gaat met een ervaren dierplagenbestrijder verschillende verdelgingsmethodes inzetten. Maar dat is niet genoeg. Ook jij kunt een steentje bijdragen door goed na te denken over het houden van bijvoorbeeld kippen of konijnen en het voeren hiervan. Ook afval laten slingeren draagt bij aan een klimaat waar ratten zich prettig in voelen.

Daarom heeft de gemeente bovenstaande afbeeldingen met tips opgesteld. Onze vraag aan jou: lees deze eens door en kijk of je een bijdrage kunt leveren aan het beperken van rattenoverlast. Heb je last van ratten? Neem dan contact op met de gemeente.

Bestrijding door gemeente

Vanaf woensdag 11 oktober start de gemeente met het bestrijden van ratten met een luchtdrukwapen. Zowel de uitvoerder als de begeleider zijn duidelijk herkenbaar gekleed met een signaalvest. Het signaalvest van de uitvoerder draagt het opschrift Rattenbestrijding in fluorescerende letters. Tijdens de uitvoering zal een gebied binnen de bebouwde kom dat voor het publiek toegankelijk is, tijdelijk worden afgesloten middels borden die door de gemeente op locatie worden geplaatst.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties