Running Blind

Dit jaar is de Gemertse Atletiekclub  begonnen met een nieuw soort training. Een nieuwe werkgroep is opgestart: sport en beweging op maat voor de gehandicapte medemens. De in 2020 door een bedrijfsongeval blind geworden Johan van den Heuvel geeft met zijn buddy’s Henk van Eck en Adriaan Dekkers inhoud aan deze werkgroep.

Thom van Dinter is bestuurslid van GAC. Hij behoorde al tot de trainersgroep van de club, maar kwam na een beenamputatie in een rolstoel terecht. Henk van Eck heeft ervaring vanuit zijn werk bij de GGZ. Daar verzorgde hij ‘running therapie’ voor patiënten met psychische klachten.

In Apeldoorn heeft een slechtziende mevrouw Johan meegenomen naar een atletiekbaantje, waar hij zijn conditie verder opbouwde. Omdat de atletiekclub in Vught al bezig was met een programma voor gehandicapte sporters, heeft hij zich na zijn revalidatie daar gemeld. Inmiddels is dat programma ook door GAC omarmd. Johan gaat drie keer in de week hardlopen en verder gaat hij tandemfietsen met een ziende partner.

GAC is hard op zoek naar meer buddy’s. Belangstelling? E-mail naar thomvandinter@gacgemert.nl of naar marcvanasten@gac.nl Ook voor vragen over aangepaste atletiek kunt u genoemde adressen gebruiken. Voor meer info over (hard)lopen bij borstkanker bij GAC: RCVRYRUN@gacgemert.nl

Omroep Centraal heeft opnamen gemaakt over de training, die u te zijner tijd via onze tv-kanalen, onze website en YouTube kunt bekijken.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties