Samen Heerlijck Duurzaam doen in oktober!

In oktober geven we aandacht aan de duurzame initiatieven en mogelijkheden die we in onze gemeente hebben. Kom eens langs en kom erachter dat duurzaamheid geen verzamelnaam hoeft te zijn maar dat je door concrete en relatief simpele aanpassingen een stap richting een duurzamer leven kunt zetten. Dit alles doen we samen onder de noemer van ‘Samen Heerlijck Duurzaam’. Stiekem starten we al wat eerder, want in september begint de eerste scholenactie van Kindcentrum Kleinerf en kun je in Bakel en Gemert al terecht voor de inloopspreekuren van het EnergieHuis Slim Wonen.

Maak gebruik van het gratis Energie inloopspreekuur van EnergieHuis Slim Wonen

Naast de verschillende scholenacties kun je ook langs gaan bij een van de spreekuren van het EnergieHuis Slim Wonen. De energiecoaches geven je graag deskundige en gratis voorlichting over het verduurzamen van je woning op zaterdag 7 oktober in het Parochiehuis in Bakel en op 14 en 28 oktober in De Eendracht in Gemert. De coaches zijn op afspraak aanwezig tussen 10.00 en 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.energiehuisslimwonen.nl/gemert-bakel.

Op zaterdag 28 oktober kun je deelnemen aan de Duurzame Huizenroute. Enthousiaste woningeigenaren in en rondom gemeente Gemert-Bakel delen hun ervaringen zodat ook jij voorbereid aan de slag kunt. Alle deelnemende woningen vind je op www.duurzamehuizenroute.nl.

Heb jij ervaring met het isoleren van jouw huis, een warmtepomp of een andere klimaatvriendelijke maatregel? Deel je verhaal en meld jouw woning aan als voorbeeld bij de Nationale Huizenroute via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

Ook kun je, wanneer je hierover van de gemeente een brief hebt ontvangen, de hele maand oktober (en daarna) deelnemen aan de Tocht Toer. Tijdens deze toer gaan deskundige klussers aan de slag om jouw woning tochtdicht te maken.

Samen Heerlijck Duurzaam!

Dus: doe jij mee samen heerlijck duurzaam? Deel je verhaal en foto’s met de hashtag #Samenheerlijckduurzaam

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties