Schrijf een brief, verander een leven

Ieder jaar rond 10 december – Internationale Dag van de Mensenrechten – worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Tijdens  de actie Write for Rights organiseert Amnesty International dan bijeenkomsten waar mensen samen komen om  brieven te schrijven. Die worden gestuurd naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde personen te verbeteren.

Ook Amnesty Gemert-Bakel nodigt iedereen uit om te komen schrijven.

MAANDAG 11 DECEMBER
MACROPEDIUSCOLLEGE SLEUTELBOSCH

9.30 TOT 16.00 UUR.

U bent van harte welkom om één of meer voorgedrukte brieven over te komen schrijven.
We hebben uitgebreide informatie over de 10 mensen voor wie we dit jaar actie voeren..

Bijvoorbeeld voor Chaima Issa uit Tunesië die kritiek had op de president van het land en daarvoor tientallen jaren gevangenisstraf riskeert. Voor hem en nog 9 anderen komen we rond 10 december wereldwijd in actie. 

En, Write for Rights heeft wel degelijk effect! De miljoenen brieven hebben de situatie van veel mensen verbeterd. De postzakken vol brieven sporen machthebbers aan om onrecht aan te pakken. Vaak komen mensen vrij of krijgen bescherming en gerechtigheid.

Wij hopen van harte veel inwoners van Gemert op 11 december in het gastvrije Macropediuscollege te ontvangen. Er is gratis koffie en thee.
Vorig jaar konden we 1029 brieven en kaarten versturen. En dit jaar?                               

Amnesty Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties