Spar buurtsuper stopt eind van de maand

De winkel van Adrie en Paul Maas in de Diederikstraat is vanaf 30 september aanstaande voltooid verledentijd. Beiden zijn dan pensioengerechtigd. Hun Spar is een echte ‘buurtwinkel’, want er wordt wat afgebuurt. Dat zullen ze heus wel missen.

De oma van Adrie, Diena Brouwers, begon in 1919 in de Voorhaag een klein kruidenierswinkeltje. Diena verkocht vooral snoep. In 1934 opende zij de deuren van een ‘moderne’ slagerij. Zoon Bart (de vader van Adrie), toen 15 jaar, hielp mee. In 1947 trouwde Bart met Corrie en samen zetten zij de winkel voort. Tien jaar later vertrok het gezin en startte het avontuur met een slagerij op de Berglaren, op de plek van de huidige Spar. Dat is nu 55 jaar geleden en in de loop van die tijd werd het een kruidenierswinkel en uiteindelijk een supermarkt, en nam Adrie het met haar man Paul over.

Maar nu wordt het tijd voor andere dingen – samen op pad (daar was vroeger geen tijd voor), de kinderen en kleinkinderen, lezen, misschien bij de Zonnebloem.

Wie afscheid wil nemen, kan op 29 september terecht bij de vrijblijvende inloop van 17.00 tot 20.00 uur in het dartcafeetje van Cafetaria De Cilinder schuin tegenover de winkel.

Omroep Centraal TV was op bezoek in de buurtsuper; het interview met Adrie en Paul kunt u bekijken via onze website of op YouTube. Ook is het tot 26 september om 9, 13, 17 en 21 uur bij de nieuwsberichten op de kabelkrant te zien.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties